Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.


A blogon Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos történetét olvashatjátok.

„Nessie eléri a felnőttkort, és beleszeret Jake-be. Hogy hogyan bontakozik ki a szerelmük? Itt megtudhatjátok.”

/Aby/„A szívedet a kezembe helyezted, és én cserébe a sajátom nyújtom neked.”

/Full Moon/

„Elveszve egymásban nem is érzékelték, hogy a kis gyertyák sorra kialszanak, és már csak a telihold fénye ragyog le rájuk.”

/Full Moon/Jó olvasást, keltsük életre a mesét!2011. április 14., csütörtök

Novella - Az igazira várvaSziasztok!


Ahogy ígértem, egy újabb kis kiegészítő novella készült itt, amit most ti is olvashattok. :) Csak előtte még van 1-2 nagy újság...


A Főblogon vár mindenkit egy szavazás; akinek van ideje és energiája, nézzen át, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Plusz egy infó: megjelenik egyik novellám az Aposztróf kiadó új novelláskötetébe! (plusz Abyé is!) Részletek, miegymás szintén a Főblogon...


Ez a mostani novella az új generációról szól... a kis Billy van benne. :)) Jó olvasást hozzá, és kíváncsian várom a véleményeket.
Főleg, mert a következő kiegészítő novella (még 2 készen van) HÉTFŐN akkor jön, ha legalább 10 vélemény érkezik. /Hétfőig tuti nem, mert Abynél leszek, de ha hétfőig összejön a 10, akkor már talán délelőtt felteszem./

Jó olvasást, jó véleményezést! :)


Ui.: 1-2 hiba lehet még benne, mert Aby nem nézte át, de a hétvégén javításra kerül majd még...


Az igazira várva

A vékony, nyúlánk kislány tűnődve ült a konyha nyitott ablakában. A délelőtt akaratlanul kihallgatott beszélgetés nem hagyta nyugodni elméjét – igaz lehet, amiről apja és bátyja beszélgetett? Létezik egy náluk sokkal hatalmasabb erő, mely életeket, sorsokat fűz össze, amiket csak és kizárólag a halál tud újra elszakítani egymástól?
Hallotta már a törzsi legendákat, ismerte a történeteket, de apja ma egészen új dolgokat mesélt Harrynek, amiket ő nem tudott feldolgozni.

Izgatottan pillantott fel az ajtón belépő nőre – régóta várt rá, hátha segíthet rendbe tenni a fejében uralkodó káoszt.
– Anya, anya! – pattant fel az ablakból. – Mi az a bevésődés?
Leah döbbenten, lefagyva nézett lányára.
– Julia, ezt kitől hallottad?
– Apa és Harry beszélgettek róla. Azt mondták, Harry bevéste Emmát és most már mindig szeretni fogja… a társa lesz – idézte fel a férfi szavait.
– Nos, igen… – hebegte, miközben felült az egyik magas konyhai székre. – Tudod, a quileute fiúk tényleg csinálnak néha ilyet…
– Azok, akik farkassá válnak? – szakította félbe anyja szavait.
– Igen, ők. Mikor meglátják a lányt, aki nekik lett rendelve, megérzik, hogy ő az igazi. Ezt hívjuk bevésődésnek. Onnantól fogva bármit megtesznek, csak hogy a másik boldog legyen.
– És ez tényleg olyan jó dolog, mint ahogy apa mondta? Nekem nem tűnik annak: folyton valaki kívánságait lesni…
Leah elmosolyodott. – Hidd el, semmiért nem adnánk ezt az érzést. Ez a legigazibb szerelem, amit csak két ember átélhet – felelte álmodozva. – Különben is, te talán az leszel, akinek az óhajait teljesítik – tette hozzá pajkosan.
– Nem győztél meg – rázta fejét a kislány.
– Nézd meg apádat: milyennek tűnik neked?
Julia elgondolkodott. – Nagyon boldog. És imád minket.
– És én milyen vagyok? – faggatta tovább.
– Vidám, mindig mosolygós és kedves – sorolta.
– Ezért vagyunk ilyenek; a bevésődés miatt. Régen gyakran voltam szomorú, mérges, nem találtam a helyem a világban. Aztán egyszer Embry rám nézett, és megtörtént a csoda. Azóta én vagyok a legboldogabb a világon. Így már elég meggyőző? – nevetett Leah.
– Azt hiszem – gondolkodott el a kislány. – Szerinted én is meg fogom találni a társam?
– Jó esélyed van rá.--*-*--Másnap a falka gyermekei kimentek First Beach kavicsos partjára. A nyár azon az éven feltűnően meleg volt, és a fiatalok szívesen töltötték napjaikat a víz közelében hűsölve.
Julia egy fehér uszadékfán ülve, tűnődve meredt a kékeszöld óceánra. Újra és újra felmerült benne a kérdés, hogy vajon őt is be fogják vésni? És ha igen, akkor ki?
Egyre jobban vágyott rá, hogy megismerje az édesanyja által mesélt csodás érzést, a végtelen boldogságot hozó szerelmet. Meg akarta tapasztalni, hogy milyen fenntartások és kétségek nélkül szeretni.

Elmerült romantikus, szentimentális ábrándképeiben, mikor valaki leült mellé.
A lány ingerülten kapta pillantását a nem kívánt látogatóra, de ahogy meglátta, ki az, megdobbant a szíve és elakadt a lélegzete – mintha csak az álmaiból lépett volna ki…
– Jössz velünk játszani, Lia? – kérdezte tőle a fiú.
– Most nem, Billy, nincs kedvem – rázta meg a fejét, majd lesütötte szemeit.
– Biztos?
– Igen – mosolyodott el halványan.
– Rendben – vonta meg a vállát Billy, és készült felállni, de Julia visszatartotta még.
– Kérdezhetek tőled valamit?
– Persze – bólintott a fiú, de közben látszott rajta, hogy már menne tovább.
– Te is… farkas leszel, mint a bátyád? – Abbahagyta a homok fixírozását, és a másik csokoládébarna tekintetét kutatta.
– Elég valószínű – húzta el a száját. – De már megbékéltem vele.
– Nekem úgy tűnik, ők eléggé élvezik – intett Julia a fejével testvéreik felé, akik a hullámzó, hideg vizet csapkodták épp a lányokra és próbálták őket a habok alá nyomni.
– Megbolondultak a rózsaszín ködtől – nézett ő is rájuk fintorogva.
– Te nem szeretnél bevésődni?

Billy kiismerhetetlen pillantással fordult vissza hozzá – ő maga sem tudta, mit akar: a testvérei mind nagyon boldognak és elégedettnek tűntek, de ő viszolygott a gondolattól, hogy egyszer majd így ölelkezzen és csókolózzon egy lánnyal…
– Nem hiszem, hogy tehetnék ellene bármit – válaszolta komoran. – Ha megtörténik, nem fogok tiltakozni, de…
– Tudd meg, én nagyon szeretném, ha bevésnének! – szakította félbe a fiú szavait mérgesen, és felpattant a fatörzsről.
Billy szintén felállt, és a lány kezéért nyúlt.
– Lia, most mi a baj? – kérdezte értetlenül.
– Semmi, csak… – halt el a hangja, mikor rádöbbent, hogy majdnem elszólta magát.
Szótlanul nézte pár pillanatig a fiút, majd kihúzta kezét az övéből, és egy gyors, röpke puszit adott az arcára. Aztán megfordult, és beszaladt a fák közé.
Billy hosszan bámult Julia után, de nem mozdult – a lábait mintha odaszögezték volna a talajhoz. A hirtelen jött, érthetetlen érzések megbéklyózták.--*-*--Pár évvel később ugyanolyan gyönyörű, meleg nyár köszöntött La Push-ra.
Julia merengve figyelte a békés, csendes hullámokat a majdnem teljesen néptelen parton, mikor a fiú mellé lépett. Észlelte ugyan a jelenlétét, de nem fordította felé az arcát, nem nézett rá.
Aztán megérezte a másik kezét a sajátján – forró volt, mintha magas láz gyötörné. A lány szemei döbbenten elkerekedtek, szíve szaporább ritmusra váltott, ahogy egy másodperc alatt rájött a tüzes érintés okára.
– Te is…? – suttogta maga elé.
– Igen – felelte Billy halkan.

Némán álldogáltak egymás mellett hosszú perceken át, míg végül az újdonsült farkas nem bírta tovább a szótlanságot.
– Kérlek, nézz rám, Lia!
Julia kínzóan lassan fordította felé reszketeg, kétségekkel teli pillantását. Ahogy tekintetük találkozott, mindketten érezték, hogy az örök, eltéphetetlen kötelék megszületik köztük, életük végéig egybeforrasztva lelkeiket. A szívük együtt dobbant, miközben egymás felé hajoltak az első, perzselő csókra.

Mikor megszámlálhatatlan percek múltán szétváltak, a lány boldogan elmosolyodott.
– Olyan régóta várok erre… és rád. – Ujjai megsimították Billy sötétbarna, bársonyos haját, meleg, rézbarna bőrét, rózsaszín ajkait, izmos vállát. – Miért késlekedtél ilyen sokáig? – kérdezte kedves, mégis számonkérő hangon.
– Ez nem olyan dolog, aminek parancsolhatok – válaszolta a fiú lágyan, s közben gyengéd, simogató tekintete végigpásztázta a lányt. Sosem látta még ilyen szemmel, és most elképedt a szépségén, a szeretetreméltóságán, a végtelen bájosságán és a kecsességen, ami árad belőle. – De most már mindig melletted leszek. Ha akarsz, sem szabadulhatsz meg tőlem – vigyorgott a lányra.
– Soha nem akarnék ilyet – rázta meg Julia a fejét. – Régóta szeretlek titokban – vallotta meg. – Reméltem, hogy így fog történni: hogy ha farkassá válsz, engem vésel majd be.
– Örülök, hogy teljesíthettem a kívánságodat.
Billy további szó nélkül újra hozzá hajolt, és forró csókjával megpecsételte sorsszerű szerelmüket.
_@/"

11 megjegyzés:

 1. Szia Stigu Drágám!

  Nagyon aranyos kis novella lett, tetszik nekem. Kicsit puskáztam és a családfát újból elővettem. Olyan jó volt olvasni, ahogy Julia várja, és reménykedik, hogy Billy vésődik belé. Amikor elérkezett az a pillanat, azt csodásan írtad le nekünk, úgy örülök, hogy ők is egymásra találtak. Remek lett. :)
  Puszi: Judit

  VálaszTörlés
 2. Nekem is puskáznom kellett :)
  Még nem olvastam olyan változatot, hogy a lány titokban szereti a srácot és alig várja, hogy az farkassá váljon és őt vésse be. Nagyon jó! :)

  VálaszTörlés
 3. hali:D:D:D

  eszméletlen:D:D:D olyan jóóóóóóóóó:D:D:D
  remélem meglesz a 10, h olvassak ismét gyönyörűt:D:D:D

  VálaszTörlés
 4. szia!

  annyira imádom az írásaidat, és hát mi tagadás a full moon a kedvencem, hiszem imádom Jak-at és Ness-t, de egyre jobban megszeretteted velem a gyerekeiket is...
  remélem össze jönnek a komik és lesz új novella!

  Anna

  VálaszTörlés
 5. annyira örülök h megint ilyen új nemzedékes novellát írtál, nagyon szeretem ezeket olvasni, olyan édi Lia h alig várja h bevésse Billy...
  remélem még hasonló novellákat kapunk tőled!

  Puszi:PATTi

  VálaszTörlés
 6. Szia Stigu! :)
  Ez valami csodás volt. Imádtam. :) Annyira jó volt ilyet olvasni! Olyan aranyosak voltak a végén! :)
  Remélem, hogy holnap jön a kövi! :)
  Puszi: Henci

  VálaszTörlés
 7. Szia!
  Ez valami hihetetlenül gyönyörű volt! Tényleg nagyon szép kis novella volt.!
  Jujj nemis tudok mit mondani..tényleg nagyon széép! (:

  VálaszTörlés
 8. szio!

  ez nagyon cuki novella volt, alig várom már h a többi kiegészítő történetet is olvashassam!
  olyan édesek voltak a végén!

  Kata

  VálaszTörlés
 9. Szia!

  Gondoltam én is kommentelek, hogy meglegyen a 10, mivel tényleg nagyon jók a novelláid és szépen vezeted a történetet :)!
  Nekem kicsit puskáznom kellett a családfa miatt, de csak összeraktam!
  Nagyon jóóóó lett ez is, nagyon aranyosak voltak a végén! Reméltem is, hogy együtt lesznek :)!!!
  Így tovább! Ügyi vagy!
  Puszi

  Csenge

  VálaszTörlés
 10. Szia!
  Nagyon, nagyon jó volt. Öröm volt ilyet olvasni. Köszi, hogy megosztottad ezt velünk.

  Puszi

  Kata

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok!

  Köszönöm a sok véleményt, hamarosan Aby is befejezi az átolvasást, és akkor jön a következő novella. :)

  Igen, a családfa jó puska… néha még nekem is kell! :D Most épp az a fonal veszett el nekem, hogy ki, mikor is született pontosan… :)

  Ezt a várakozását most nagyon is át tudom érezni… én is csak várakozok itt valamire nagyon, csak még nem tudom, mit is várok annyira. Ő legalább tudja. :D
  Hát, igen, ilyen még nem volt, de épp ezért újdonság.

  A következő végül mégis egy újabb új generációs lesz. Úgy érzem, hogy az utolsó (egyelőre nem tervezek újabb kiegészítő novellát) legyen egy eredeti Nessie-Jake, hogy szép legyen a „búcsú”.
  (Ehhez is várom majd a véleményeteket! :D )


  Puszi mindenkinek: Stigu _@/”

  VálaszTörlés