Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.


A blogon Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos történetét olvashatjátok.

„Nessie eléri a felnőttkort, és beleszeret Jake-be. Hogy hogyan bontakozik ki a szerelmük? Itt megtudhatjátok.”

/Aby/



„A szívedet a kezembe helyezted, és én cserébe a sajátom nyújtom neked.”

/Full Moon/

„Elveszve egymásban nem is érzékelték, hogy a kis gyertyák sorra kialszanak, és már csak a telihold fénye ragyog le rájuk.”

/Full Moon/



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



2011. október 28., péntek

Kiegészítő novella - Nagy család



Sziasztok!


Hosszas kihagyás után újabb Full Moon novella született. :) Ez a kis kiegészítés most szülői felügyelet nélkül is olvasható (nagy vagyok benne biztos, hogy ez jó vagy rossz hír...)

Olvassátok olyan nagy szeretettel, ahogy én írtam! :) (És várom nagyon a véleményeteket!)


Elképzelhető, hogy hamarosan, egy hónapon belül még egy fog születni, az már valószínűleg korhatáros lesz. Persze, csak ha van még egyáltalán igény ezekre a kis kiegészítő novellákra...?



A FŐBLOGON több érdekesség is történt időközben.

Egyrészt lehet rendelni kedvezményes áron az Új Dimenziók című kötetből, amiben egy novellám fog megjelenni. ITT olvashatjátok a részleteket!

És a várakozás boldogtalan perceiben a főblogon olvashattok tőlem Gondolatokat, melyek heti rendszerességgel (általában hétvégén) kerülnek fel. Ezekhez nagyon szívesen várom a TI gondolataitokat is. :)


Most pedig jó olvasást! És ne felejtsétek el megosztani velem a véleményeteket! :)


Ui.: És egy kis segítség is van, hogy el tudjatok igazodni a sok szereplő között. :)








Nagy család



Renesmee bágyadtan üldögélt az óriási mamutfenyő egyik alacsony ágán, és az alatta elterülő virágos mezőt figyelte. A nap fáradt sugarai olykor-olykor átcsillantak a La Push felett lomhán átúszó vastag, fehér felhőrétegen.
Az erdő vad, állatias morgásoktól és tompa puffanásoktól volt hangos, de a vörös hajú nő nem aggódott emiatt. Tudta, hogy a fiúk vigyáznak egymásra.
A sötétzöld füvön ugyanis gigantikus farkasok küzdöttek egymással.
Az egyik hatalmas, vöröses bundájú állat nekiugrott a kisebbik, hasonló színű, de világosabb fenevadnak, átfordult vele, maga alá temette, majd morogva megragadta a bőrt a nyakánál. Aztán pár másodpercnyi mozdulatlanság után elengedte, és arrébb mozdult róla. A megtámadott farkas felpattant, de a következő pillanatban az egyik gesztenyebarna bestia ismét ledöntötte a négy lábáról. Azonban vele könnyebben elbírt: továbbpörgött vele a füvön, míg végül ő került felülre.
A többi farkas csak kíváncsian figyelte a küzdelmet; nem avatkoztak közbe.
Nessie is érdeklődve nézte Billy és Matt harcát, és cseppet sem volt biztos benne, melyikük kerül ki győztesen.
Közben két sötét bundájú – egy egészen mélybarna és egy fekete – farkas megunta a tétlenséget, és egymásnak esett. Tusakodásuk nem volt heves, inkább csak finoman kóstolgatták egymást. A fán várakozó nőnek egészen olyan érzése volt, mintha játszadozó, erejüket próbálgató kölyökkutyákat látna, csak kissé nagyobb kivitelben.

Aztán a szél felélénkült az erdőben, és ínycsiklandozó illatokat fújt feléjük.
Nessie leugrott a magas ágról, és elindult a sülő hús gyomrot ingerlő aromája irányába.
– Jake! – kiáltott vissza a válla felett. – Megyek, segítek Emilyéknek.
A nagyobbik vörös farkas vakkantott egyet, miközben megcsóválta a farkát. Jacob pár pillanatig még nézte a nőt, míg a vastag fatörzsek teljesen ki nem takarták előle. Aztán visszafordult a tisztás felé, ahol addigra hatalmas felfordulás kerekedett.
Miközben a két legfiatalabb alakváltó még mindig egymást próbálta leteríteni, a sötétezüst bundájú Paul észrevétlenül becserkészte Jonathant, majd morogva ráugrott. A sötétszürke farkas méltatlankodva ugatott párat, de közben már vissza is támadott.
E.J. és Josh abbahagyták a játékos verekedést, hogy figyelhessék apa és fia „harcát”.
Paul és Jonathan küzdelme kiegyenlítettnek látszott, hol az egyikük került felülre, hol a másik, de nem úgy tűnt, hogy bármelyikük is nyertes lehet. Végül pár perc viaskodás után mindketten feladták, és elterültek a zöld füvön.
A legfiatalabb farkas, Matthew odaügetett E.J.-hez, és incselkedve körülugrálta. Az alfa belement a játékba, de mielőtt komolyabbra fordulhatott volna a küzdelem, a tisztás szélén megjelent Sam.

– Fiúk, kész az ebéd! Emily azt üzeni, hogy siessetek, mielőtt elhűl!
A férfi elmosolyodott, mert a szavaira minden alakváltó abbahagyta, amivel éppen foglalatoskodott, és eliramodott abba az irányba, ahonnan Sam és a mennyei illatok érkeztek. Aztán fejcsóválva ő is utánuk ment.

Jacob ért elsőként a fák között felállított asztalokhoz, melyek már roskadoztak a rengeteg étel alatt. A férfi rögtön észrevette Nessie-t, aki egy hatalmas, süteménnyel bőven megpakolt tálcát vitt az egyik asztalhoz, és ügyeskedve letette rá, pedig úgy tűnt, nem fog már elférni rajta több ennivaló.
A nő, mintha csak észrevette volna, hogy figyelik, megfordult, és melegen, hívogatóan a férjére mosolygott.
Jake odasétált hozzá, majd gyengéd csókot nyomott a szájára.

– Jól harcolnak a fiúk, igaz? – nézett fel Renesmee a sötétbarna szemekbe.
– Igen, nagyon ügyesek – bólintott Jacob. – Ráadásul, mi öregek már eléggé be vagyunk rozsdásodva – tette hozzá vigyorogva.
– Addig jó, amíg nem kell élesben használnotok a képességeteket. Én örülök ennek a békének – bújt oda Nessie a férfi izmos, rézszínű mellkasához.
– Én is. – Jacob a felesége feje búbjára hajtotta az állát, és mélyen beszívta a hajából áradó friss, üde virágillatot. – De azért nem árt formában tartani magunkat.
Renesmee végigsimított Jake kockás hasán, és elégedetten felmordult. – Te még mindig nagyon jó formában vagy.
– Anya, viselkedjetek! – hallották meg kisebbik fiúk méltatlankodását.
Nessie elhúzódott, de a férfi nem hagyta, hogy túl távol kerüljenek egymástól: megragadta a nő egyik vékony, kecses kezét, és úgy tartotta, mintha soha többé nem akarná elengedni. Azt akarta, hogy mindenki lássa a boldogságát, amit legszívesebben világgá kürtölt volna.

Közben visszatért Sam is, és rögtön a társaság középpontjában sürgölődő Emilyhez sietett. Megcsókolta sebhelyes arcát, aztán a derekát átkarolva maga mellé húzta.
Jacob tűnődve figyelte őket: már mindketten túl voltak az ötvenen, mégis alig látszott rajtuk a kor, és a szerelmük még ennyi év után is rendületlenül, ugyanolyan hévvel lángolt, mint a legelején. Ahogy a sajátjuk is, mely ahelyett, hogy egy cseppet is halványodott volna, inkább percről percre erősebb lett.
Jake határozottan tudta, hogy a szerelmük már sokkal több, mint a bevésődés okozta egyszerű érzelem. Az a varázslattal teli pillanat, ami örökre Nessie-hez fűzte, csak azért kellett, hogy a régi, igaznak hitt vonzalmat teljesen és végérvényesen eltörölje. Persze az emlékezetében tisztán és színesen megmaradtak az akkori fájdalmas, szívet szorongató képek – a vágyakozás és az aggodalom Bella iránt, az első pár, akkor még eget rengetőnek hitt csók, a nő látványa, amint esküvői díszben pompázva egy másik férfit ölel, az elszánt küzdelem, hogy életben tartsa –, de az érzelmeket kiégette belőle a csoda, amit Renesmee idézett elő.
Régóta már egyedül ő létezett számára. És persze az egész családja, akikért gondolkodás nélkül bármit megtenne.
Ahogy elnézte az erdőben összegyűlt népes, vidám társaságot, képtelen volt behatárolni, meddig terjed ez a „család”. Tekintete végigsiklott a még mindig fiatalos alakváltókon, akikkel együtt vált felnőtté, és a társaikon, akiken halványan már meglátszott a kor. Sejtette, hogy hamarosan a többiek is rálépnek a Sam által választott útra, hogy együtt öregedhessenek meg a párjaikkal.
Aztán figyelmét az új, fiatal farkasok felé fordította – épp itt az ideje, hogy átengedjék a terepet a következő nemzedéknek. A gyermekeik már szinte mind felnőttek, lassacskán saját családjuk lesz, akiknek továbbadhatják az őseiktől kapott tudást.

Nézte őket, amint nevetgélve, vidáman beszélgetnek egymással, ahogy azok a magas, izmos, másokban gyakran félelmet keltő férfiak kezesbárányokká válnak az erős indián asszonyok egyetlen szavára.
A rézbarna bőrű törzstagok közül élesen kitűnt egy sápadtfehér arcú, fiatal nő, aki minden különbözősége ellenére mégis tökéletesen illett közéjük. A lánya, Sarah épp olyan otthonosan mozgott mindkét természetfeletti világban, mint az édesanyja, így Jake titokban örült, hogy a végzet ideláncolta, egy farkas oltalmazó karjai közé.
Pillantása továbbhaladt a fiaira. E.J. elmélyülten, összebújva pusmogott imádott lenyomatával, s közben kizárták a körülöttük zajló világot, mintha csak ők ketten léteznének.
Billy folyamatosan Julia körül ólálkodott, de ők nem tették közszemlére a szerelmüket olyan merész módon, mint a többiek. Csupán a pillantásuk találkozott olyan sűrűn, ahogy csak tehették, és csak néha, lopva érintették meg egymást, de még így is sütött róluk a boldogság és a szárnyát bontogató szerelem.

Váratlanul megérezte a karján Nessie langyos ajkait, ahogy a nő figyelemfelhívó csókot nyomott rá. Mosolyogva hajolt le hozzá, hogy összeolvassza ajkaikat, és közben elöntötte a békesség.

Ez volt az ő nagy családja. 












_@/"

15 megjegyzés:

  1. "Persze, csak ha van még egyáltalán igény ezekre a kis kiegészítő novellákra...?"
    Ez meg micsoda kérdés?! Persze, hogy van igény a novelláidra! Legalábbis részemről :) Mindegy, hogy korhatárosak vagy sem, nekem mindegyik kivétel nélkül tetszik.
    Ez is nagyon jó volt, több generáció együtt, teljes békesség, öröm az ilyet olvasni :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Stigum!

    Tényleg nagyon jó lett ez a békességet, harmóniát, egy hatalmas család összetartozását leíró novellád. Tetszett, ez a vidám játékos "harcról", közös ebédről szóló nap.
    Örülök, hogy leírtad, tetszett ahogy, ( ahol ) írni kezdted!! :)))
    Várom a következőt, szeretem ha korhatáros, ha nem.
    Puszi: Judit

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Vic!
    Örülök, hogy szívesen olvastok kiegészítő novellákat. Én nagyon nagy örömmel írom mindig őket, imádok vissza-visszatérni Jake és Nessie varázslatos szerelméhez. Végül is, ők az első "gyermekeim". :) Mindig elcsodálkozok, hogy 1-1 novella mennyire gördülékenyen, gond nélkül íródik; nagyon benne van ez a történet a véremben (ez Jake hibája, az tuti). :D

    Nekem is öröm volt írni. :)

    Judit!
    A vidám, játékos harc ötlete még nyáron fogalmazódott meg bennem, mikor a nappaliban Paul cica és kicsi Dodgem "harcolgattak". Annyira édesek voltak, és nekem rögtön a játszadozó farkasok képe villant fel. :)

    Nemsokára jön a következő majd (annak tényleg csak az új Tündérmesém fejezet elkészülte után állok neki, és előtte még valószínűleg egy pályázati novella is be fog ficcenni), remélem, hogy legkésőbb november végére kész lesz. :)

    Köszönöm, hogy írtatok! :)

    Puszi: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  4. Szia, Cica!

    Annak ellenére, hogy a végére sem sikerült szexet varázsolnod belőle, nekem is nagyon tetszett ez a novellád. :) Amikor Jake végignéz a társaságon, azt megkönnyeztem. :) (Mind a kétszer, amikor olvastam. :))
    A korhatárost is nagyon várom. ;)

    Cupp.
    Aby <(@ˇvˇ@)>

    VálaszTörlés
  5. Szia, Aby!

    Köszi, hogy írtál te is. :)

    Igen, nekem is nagyon elgondolkodtató volt ez a novella, eddig sosem gondoltam bele, hogy mit jelent korban, hogy már felnőtt gyerekeik vannak. Ketyeg felettük el az idő nagyon keményen.
    Hát, sajnos szex nem lett ide, elég érdekes lett volna, ha ott a fák között, mindenki előtt egymásnak esnek. :D

    Pusz: Stig _@/"

    VálaszTörlés
  6. Szia Stigu!
    Képzeld, 'véletlenül' keveredtem ide hozzád. Csak benéztem az oldalra, hogy vissza olvasok 1-2 fejezetet és novellát... és mit látnak szemeim... egy újabb gyöngyszem!:-) Nagyon tetszett ez a meghitt, szeretetteljes novella. A végére ég meg is könnyeztem... Imádom!
    Alig várom a következőt(Mint mindig)!
    Puszi: Henci

    VálaszTörlés
  7. Szia Hencii!

    Nah, hát keveredj majd ide gyakrabban, néha vannak itt meglepik. :)

    Amúgy ha követed a blogok facebookos oldalát, onnan mindig értesülhetsz, ha van friss.
    (https://www.facebook.com/StigasTales)

    Amúgy melyiket akartad visszaolvasni? ;)

    Örülök, hogy tetszett a novella. Nem olyan sokára megpróbálok hozni egy 18-asat is (Aby nagy örömére). :)

    Pusz: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  8. Szia Stiga!
    Én ugyan csak most kezdem a fővonalat, de az Éledő tavaszt már olvastam és most ezt is. Csak annyit mondhatok, hogy Gratula!
    Sztem az meg felejtős, hogy abbahagyod ezen szösszenetek írását. Főleg, ha Te is örömmel teszed! Mindig leszünk itt néhányan, akik türelmetlenül várják a következőt.

    VálaszTörlés
  9. Szia Judit!

    Örülök, hogy tetszik (eddig) a történet. Kíváncsi lennék a véleményedre az egész történet folyamán. :)

    És örülök annak is, hogy ennyien szeretitek a kis kiegészítéseket. :) Ez mindig felvillanyoz. :)

    Köszönöm, hogy írtál.

    Üdv: Stigu _@/"

    Ui.: Az Éledő tavasz hogy tetszett? ;)

    VálaszTörlés
  10. Szerinted hogy tetszett? :DDDDDDDD
    Szívesen kommentelek :-)
    Lenne 1 kérdésem, tudsz vkit, aki esetleg Sam-ről ír fic-et?

    VálaszTörlés
  11. Judit!

    Most így hirtelen egy Sam-es novella sem ugrik be. Nem rémlik, hogy valaha is olvastam róluk (vagy ha igen, akkor az nem lehetett túl jó, ha ennyire nem ragadt meg).

    De majd körbekémlelek. :)

    P: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  12. Én a "Mézédes reggel"-t jöttem visszaolvasni :-) Még mindig az a kedvencem! :-)(L) Nagyon várom a következőt!
    Puszi: Henci

    VálaszTörlés
  13. Hencii!

    a következő novella egyre élénkebb a fejemben, az alapja és sok-sok részlet már megvan. Csak előbb most már tényleg TM-et fogok írni, mert már nagyon ciki, hogy még mindig nincs friss. :( :D

    De tuti, hogy még ebben a hónapban fent lesz az új novellácska. :)

    Pusz: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  14. Szia Stiga!
    Pár napja találtam rá az oldaladra, és azóta végigolvastam a Full Moon-t is és az összes kiegészítő novellát is.Nem akarok túl sokat írni, csak 3 szót:MÉG MÉG MÉG!!!
    Tebdkr

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tebdkr!

      Örülök, hogy ennyire nagyon tetszett a történet. :)

      Hát, sokkal több már nem lesz sajnos. 1-1 kiegészítő novellácska várható még (de nem tudok időt mondani... egynek neki szeretnék állni, ha kész az új Tündérmesém fejezet).

      Ha esetleg mást is olvasnál tőlem, a főblogon vagy a Tündérmesém blogján találsz még történeteket, novellákat, miegymást. :)

      Köszönöm, hogy írtál. :)
      Üdv: Stigu

      Törlés