Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.


A blogon Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos történetét olvashatjátok.

„Nessie eléri a felnőttkort, és beleszeret Jake-be. Hogy hogyan bontakozik ki a szerelmük? Itt megtudhatjátok.”

/Aby/



„A szívedet a kezembe helyezted, és én cserébe a sajátom nyújtom neked.”

/Full Moon/

„Elveszve egymásban nem is érzékelték, hogy a kis gyertyák sorra kialszanak, és már csak a telihold fénye ragyog le rájuk.”

/Full Moon/



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



2010. február 3., szerda

Jacob & Nessie - NEGYEDIK FEJEZET - Farkasokkal táncoló

Sziasztok!

Megkésve ugyan, de itt a következő fejezet. Sajnos a netem haldoklik a tél miatt a héten, úgyhogy eddig azért nem bírtam feltenni, meg persze hosszúra sikeredett a hétvége Saccal, és ki kellett pihenni :))

A következő fejezet nem pontosan tudom még, hogy mikor jön, a héten valószínűleg már nem, főleg, hogy ez még a fejemben is teljesen új fejezet; tegnap ugrott be az egész ötlet, már nem is tudom, hogyan. De a váza már nagyjából kész, csak most nem nagyon van időm. Amúgy főleg a Cullenek lesznek benne, egy kicsit az ő kis családi életükbe is beláthatunk.

Erről a fejezetről is pár szót:
Hát, remélem, nem lett nagyon rossz. sokat ültem rajta, mert voltak részek, amik sehogy sem tetszettek, és vagy hatszor átírtam. Plusz kéziratban sokkal hosszabb is, mert a közepét nagyon elhúztam, viszont ezek nincsenek benne, mert így nagyon terjengős lett volna, legalábbis szerintem. Remélem, hogy nem fognak hiányozni belőle ezek a részek...

Kommentárokat még mindig nagyon szívesen fogadnék, főleg, mert nagyon el vagyok bizonytalanodva, hogy olvassa-e egyáltalán valaki, tetszik-e azoknak, akik olvassák, és érdemes-e írnom?!?! Úgyhogy szeretnék kérni sok-sok kritikát, akár jó, akár rossz; mindenből lehet tanulni. :)

Nem is szaporítom tovább a szót. Íme a fejezet:




Negyedik fejezet – Farkasokkal táncoló



Az alakváltó farkasok jellegzetes illata csak most jutott el Renesmee tudatáig. Lehunyt szemmel mélyet szippantott a sós, tengeri levegőből. Mikor felnyitotta szemhéjait, már tudta, ki a türelmetlen látogató.
- De rég láttalak, kicsi lány!
- Seth, szia!
Mire a fiatal férfi odaért hozzájuk, Renesmee már felállt a farönkről. Csontropogtatóan megölelték egymást, aztán Seth egyet hátralépett, és úgy mérte végig a félvámpír lányt.
- Hát, már nem is vagy olyan kicsi. Megnőttél, Nessie – hangjába egy cseppnyi szemrehányás is vegyült.
- Tudom, tudom. Ezentúl gyakrabban fogok jönni, ígérem.
- Rendben, de azért figyelni foglak.
- Seth, szólnál a falka tagjainak és Samnek? – szakította félbe a kezdődő beszélgetést Jacob komoly hangon. – Fontos fejlemények vannak.
- Végre kitaláltátok? – Jake csak egy aprót bólintott a kérdésre. – Szuper! Olyan izgatott vagyok már. Rohanok is; tíz perc és egyben leszünk!
- Nyugi, azért annyira nem sürgős.
- Már hogyne lenne... – azzal a férfi már szaladt is el az erdő felé.

Nessie csak mosolyogni tudott Seth izgatottságán, bár az ő gyomrában inkább félelem volt. Vajon mit fognak szólni a többiek a döntésükhöz?
Hirtelen rájött, hogy igencsak keveset tud a farkasok mostani életéről. Arra emlékezett, hogy Jacob most alfa, de akkor mi a helyzet Sammel? A falka belső világa mindig is elég ködös volt számára.
- Jake, hogy van ez az egész veletek? Most akkor te vagy a vezető, vagy Sam? Mesélsz nekem erről?
- Persze, de közben nem ártana elindulnunk – pattant fel a férfi is ültéből. – Seth már így is alig bír magával.

Megragadta a lány vékony kezét, úgy indultak el ők is az erdő felé lassú, nyugodt léptekkel.
- Hol vesztetted el a fonalat?
- Hümm, hadd gondolkozzak… talán már a legelején – válaszolta nevetve.
- Akkor még jobban le kell lassítanunk – mosolygott Jacob is.
- Na jó, az még megvan, hogy te, Leah és Seth különváltatok.
- Tehát a Volturi látogatásáig – bólintott értőn. – Miután elült a veszély, visszatértem La Push-ba, és megpróbáltam újra csatlakozni, de nem igazán sikerült. Két alfa egy falkában nehezen fér meg. Úgyhogy végül két külön csapatot hoztuk létre. Sam az egyik vezető, én a másik, és mint alfák mi is összeköttetésben vagyunk. Így mindig tudunk előre egyeztetni – magyarázta a férfi. – Nem olyan könnyű megférnünk egymás mellett, de nagyon próbálkozunk. A legtöbb régi és pár új alakváltó is átcsatlakozott hozzánk. Ami nem is baj, mert nagyon nagy volt már az eredeti falka, és sok volt a gondolat. Elég zavaró, mikor az a rengeteg hang mind beszél hozzád. Sose volt ennyi farkas egyszerre, mint most, de nem csoda, amikor ennyi vámpír garázdálkodik erre – mondta mosolyogva.
- Ki van a te falkádban? Egyáltalán mennyien vagytok?
- Most épp húszan, két egyenlő részre bontva. És úgy tűnik, talán egy ideig nem is leszünk többen. Még nem találtunk újabb quileute-ot, akin mutatkoznának a tünetek. Nálam maradt Seth, Leah, Embry és Quil, és csatlakozott Jared, Colin és Brady is. Szóval a régi falka nagy része. Plusz megkaptam a két legfiatalabb kisfarkast, Russelt és Nathant.
- Jó sokan vagytok, hallod-e.
- Igen, megnőtt a falka. És már úton az utánpótlás.
- Ezt hogy érted?
- Emily végre teherbe esett.
- Komolyan mondod?
- Aham, valahol a negyedik hónap környékén jár. Nem tudom pontosan. De egy egész parányit már látszik a hasán.
- Gondolom, nagy az öröm akkor. Emily is jön este?
- Igen, majd kifaggathatod személyesen is.

Nessie-nek erről más is eszébe jutott.
- Jake, sokan vagytok már bevésődve?
- Uh, ne is mondd! A legtöbb szerelmes farkas nálam landolt. Quil, Jared és Brady teljesen el vannak varázsolva. Borzalom. Bezzeg Samnél csak Paul és Alex szaladgál bódultan.
- Azért nem olyan rossz ez a párválasztósdi – mosolygott rá lágyan Nessie.
- Ha hallanád a gondolataikat, nem így vélekednél. Szörnyű, hogy néha mi folyik a fejükben…
- A tiédben nincsenek hasonló, rémes dolgok? – incselkedett vele a lány.
- De, újabban igen – vallotta be őszintén a rézbőrű férfi. Renesmee féloldalas mosolya felvillant.
- Azért ezt reméltem.

Közben beértek a sűrű fák közé, ahol már vártak rájuk a többiek. Ott volt a kilenc falkatag és Sam, a másik alfahím. Várakozóan fordultak mind feléjük, más-más arckifejezéssel. Seth izgatottnak és boldognak tűnt, Leah vonásain inkább csak egykedvűség látszott. A többiek szintén feszülten ültek; szerették volna már tudni, hogy hogyan alakul a további sorsuk, és ezen a döntésen sok múlott. Jacob és Nessie, még mindig kézen fogva, hozzájuk sétált, aztán körbe letelepedtek a mohás, hűvös földre.

Jake komoly hangon kezdett el beszélni.
- Nos, meghoztuk a döntést: Nessie-vel ősszel egyetemre megyünk. Pontos részleteket még nem tudunk, de valószínűleg nem a közelbe, úgyhogy ki kell találnunk, hogy mi legyen a csapattal – a többiek arcán ugyanaz a komolyság látszott, mint a férfién. – Ha Sam engedélyezi, akkor visszacsatlakozhattok hozzá, vagy pedig lemondok a vezetőségről, és új alfátok lesz – itt jelentőségteljesen Leah-ra nézett, aki joggal számíthatott a címre, hisz ő volt a bétájuk.
- Itt máris lenne egy fontos dolog – szólt közbe a nő. – Sokat rágódtam és gondolkodtam, de végül sikerült elhatározni magam… Nem szeretnék tovább farkas lenni.

A kijelentést döbbent csend követte. Egy sóhajtásnyi szünetet tartva Leah folytatta.
- Tudjátok jól, hogy milyen nehéz nekem ez az egész helyzet. Normális életet szeretnék, családot, gyerekeket. És talán, ha le tudok állni az átalakulással… megvan rá az esély, hogy… esetleg… teljesüljön ez a vágyam.
Sam gondterhelten fordult felé. Már rég nem volt szerelmes a nőbe, de még mindig aggódott érte. Az elfeledett érzelmek átváltoztak erős, szinte testvéri kötelékké.
- Egyáltalán nem biztos, hogy akkor képes leszel rá. A génjeink nem változnak meg csak mert levetjük a farkas-énünket.
- Tudom, Sam, de meg kell próbáljam. Ha nem teszem meg, sose lehetek biztos az ellenkezőjében. Érzitek mind, hogy mennyire szenvedek. Lassan elsorvadok ebben a fájdalomban, és azt ti sem szeretnétek, ugye? – a többiek nem kívántak rácáfolni a nő kérdésére. – Csak azért bírtam ki eddig is, mert nem vagyok közvetlenül Sam falkájában. Másként már rég leléptem volna.
Mind ismerték a kínjait, a kétségeit, és mióta Emily teherbe esett, ezek még erősebbé váltak benne.
- Akkor talán az lenne a legjobb, ha a falka újra összeállna – folytatta Jacob, miután megemésztette az elhangzottakat. – Így könnyebb lesz vezetni is, és nem kell folyton arra figyelnünk, nehogy véletlenül egymásnak essünk Sammel.

Nessie elgondolkodott a Leah-val kapcsolatos érzésein. Mindig is a folyton gúnyos nő állt hozzá a legkevésbé közel, de most, hogy megérthette a viselkedése hátterét, ez az ellenszenv feloldódni látszott benne. Fogalma sem volt róla, hogy ő nem eshet teherbe a farkas-lét miatt. Nyilván nem hangoztatták ezt úton-útfélen. Vajon ha le tud állni az átváltozással, lehet majd gyereke? Nessie elborzadva gondolt arra a bizonytalanságra, amit érezhet. Nincs biztosíték arra, hogy ha sikerül is a terve, eléri a végső célját. Ekkor ugrott be neki az ötlet.

Megszólalt, nem is figyelve arra, hogy valaki szavába vág.
- Leah, orvos látott már? – a meghökkent, furcsálló pillantásokat látva döbbent rá, hogy nem a legjobb megfogalmazást használta. – Úgy értem, megvizsgált-e már valaki ezzel a gyerek-dologgal?
- Nessie, drága vagy, de szerinted egy doktor mit szólna a 43 fokos testhőmérsékletemhez, ami egy pillanat alatt feltűnne neki? – válaszolta gúnyosan. – A normális emberek ilyenkor már minimum halottak.
- És ha nem egy normális orvos vizsgálna meg – csillant fel a vörös hajú lány szeme –, hanem egy olyan misztikus fajta, mint te?
- Carlisle? Nem, köszönöm, nem leszek egy vámpír kísérleti patkánya!
- Ő talán adhat valami bizonyosságot. Hogy egyáltalán érdemes-e végigcsinálnod ezt az egész procedúrát. Nem lenne könnyebb úgy, hogy legalább van egy cseppnyi reménysugár? – Leah habozott. – Carlisle csak addig menne, amíg te engednéd. És ő nagyon jó orvos, több emberöltőnyi tapasztalattal. Gondold át, Leah, csak ennyit kérek – nézett rá Renesmee bizalomteli tekintettel. – Jobb lenne tudni, hogy nem feleslegesen fosztod meg magad a falkától, nem?
- Rendben, átgondolom. Azért kérdezd meg a nagyapád, hogy egyáltalán elvállal-e egy ilyen problémás beteget! – tette hozzá megenyhülve. – És… köszönöm, Nessie.
- Oké. Akkor a falka újra összeáll – jelentette ki Sam. – A részleteket majd letisztázzuk, most viszont jó lenne, ha mennénk végre enni. A többiek szerintem már nagyon várnak minket. Kezd sötétedni.

A farkasok felszedelőzködtek, és elindultak a sziklacsúcs felé. Útközben kissé oldottabb lett mindenki, bár érződött rajtuk az új elhatározások súlyos terhe.
Nessie izgatottan várta az este folytatását. Szeretett a quileute-ok között lenni, akik olyanok voltak ilyenkor, mint egy nagy, összetartó család. A legendák pedig valósággal megbabonázták.

A közelbe érve már hallották a vidám zsivajt, érezték a frissen gyújtott tűz füstös illatát. A sziklánál népes társaság várt rájuk. A bevésődött farkasok magukkal hozták a párjukat is, akik nem voltak kizárva a titkokból. Nessie kibújt Jacob ölelő karja alól, majd első útja Emily-hez vezetett. A sebhelyes arcú nő vidám mosollyal köszöntötte. Renesmee rögtön felfigyelt a csillogó tekintetére, a bőre alól sugárzó boldog ragyogásra. És mintha tényleg nagyobb lenne a hasa.
- Szia, Em! Hallottam a nagy hírt!
- Persze, gondoltam, hogy Jacob nem fogja bírni tartani azt a nagy száját – mondta, miközben megölelte az alacsony lányt. – Kíváncsi lettem volna az arckifejezésedre.
- Oh, nem lepődtem meg annyira. Eléggé időszerű volt ez már.
- Tudom. Végre sikerült összehozni.
- Nagyon vártátok már, igaz?
- Igen, a nyár végére teljes életnagyságban köztük lesz már. Olyan messzinek tűnik még. Már a karjaimban szeretném tartani – válaszolta ellágyult mosollyal az indián nő.
- És kisfiú vagy kislány lesz?
- Még nem tudni. Sam inkább fiút szeretne, aki majd egyszer a nyomdokaiba léphet. Ráadásul retteg attól, hogy ha lány lesz, akkor valamelyikük rögtön bevési.
- Ez egy reális probléma.
- Tudom, de én így is inkább lány szeretnék. Akkor nem kellene majd minden percben aggódnom, hogy épp az életét veszélyezteti.
Nessie együttérzőn nézett rá. Ismerte ezt az érzést, ő is mindig féltette Jacobot, bármilyen kicsi is volt a veszély, annak ellenére, hogy tudta, milyen erős a férfi.
- De egyelőre nem akarok a jövőbeli gondokkal foglalkozni, most a legfontosabb, hogy egészséges legyen.

Ekkor Paul lépett oda hozzájuk.
- Lányok, mi lenne, ha a kezetek is járna, nem csak a szátok? – vigyorgott rájuk szemtelenül. – Farkaséhesek vagyunk.
- Látom, Rachel még mindig nem tudott jó modorra nevelni – Emily célzatosan az említett felé nézett. Ő odalépett hozzájuk, és egy félmosollyal fülön ragadta férjét.
- Megint a kanapén szeretnél aludni?
- Nem, igazán nem. Ne bánts!

Rachel már húzta is odébb, még mindig a fülénél fogva, a férfit, hogy négyszemközt is kiossza.
Nessie vigyorogva nézte a jelenetet. Paul és Rachel gyakran civakodtak, valószínűleg csak a szórakozás kedvéért, hisz ennek ellenére mérhetetlenül szerették egymást. Mikor szenvedélyesen egymás szájának estek, illedelmesen elfordult.

A tűz körül észrevette Jake-et. A gondolatai kettejükre kanyarodtak. Vajon mikor fognak ők is ilyen szerelmesnek tűnni? Mikor mutatják majd ki az érzéseiket nyíltan a többiek előtt? Talán épp itt lenne ennek az ideje…
Néhány hosszú, sietős lépéssel a férfi elé sétált. Lábujjhegyre állva próbálta elérni az ajkait, de még így sem sikerült neki. Jacob túl magas volt. Vagy ő maradt túl alacsony.
Jake értette a szándékát, de nem tett semmit, csak mosolygott rá. Végül Nessie a tarkójánál húzta le magához a fejét, míg össze nem ért a szájuk. A csók nagyon szolid maradt, hiába próbált a lány beférkőzni a másik ajkai közé. A következő pillanatban hangos füttyögés és huhogás rebbentette szét őket. A vörös hajú lány zavartan nézett körbe, de csak vigyorgó arcokat látott maguk körül. Mindenki örült a boldogságuknak.



--*-*--



Miután a férfiak eltüntették a hihetetlen mennyiségű hamburgert, a tűz köré gyűlt társaság lassan elcsendesedett. Mikor Jacob is befejezte az evést, Nessie háttal a felhúzott lábai közé telepedett, és a fedetlen mellkasára hajtotta fejét. A férfi fás, sós pézsmaillata körüllengte, egészen különleges hangulatba ringatva őt. Érezte a hátának nyomódó forróságot, amit a mögötte lévő test árasztott, szemben a kő hűvösségével, amin mindketten próbáltak elférni. Olyan közel kellett emiatt lenniük egymáshoz, mintha egy testté akarnának összeolvadni.
Nessie néha ficergett egyet, mikor kicsit lejjebb csúszott, ilyenkor Jake visszafojtott lélegzettel próbálta tompítani a teste reakcióit. Ez részben sikerült is neki, bár a pulzusa sehogy sem akart visszatérni a normális sebességére. Még szerencse, hogy a lánynak – bár félvámpír – nem volt olyan éles a füle, hogy hallhassa a heves szívdobogását. Jacob eltűnődött azon, hogy amikor egy ilyen véletlenszerű, szándéktalan mozdulat így hergeli, milyen lenne, ha célzottan tenné a lány ugyanezt. Előre félt már ettől a, talán nem is olyan távoli, jövőképtől.

Nessie a tábortűz körüli népes tömeget figyelte. Az öregeken és az alakváltó farkasokon kívül itt volt mindegyikük lenyomata is, mintha csak képtelenek lennének elszakadni egymástól. A hét lány közül páran már hallhatták a legendákat – Emily, Rachel, Kim és ő maga nem is egyszer élte már végig a múltat, de a többiek, Kendra és Sophie most először voltak a tűz körül. A kicsi Claire is most lett elég idős, hogy a szülei el merjék engedni 1-1 hosszabb estére velük. Ő épp Quil mellett ült békésen, miközben igyekezett a lábaikat még jobban egymáséba gubancolni. A gyermeki játék mögött Nessie nagyon halványan érzékelt egy mélyebb jelentést is. A barátságuk elindult a változás útján, ahogy Claire idősödött.
Közvetlenül Jacobék mellett Sam és Emily ült, hasonló pózban, mint ők. Sam keze folyamatosan felesége még alig növekvő pocakját simogatta. Tökéletes békességet árasztottak magukból.
A már szintén házas Paul és Rachel, valamint Jared és Kim ugyanilyen meghitten fonódtak össze egymás karjaiban. Renesmee kíváncsi volt, hogy vajon melyiküknél érkezik majd a következő baba?

Alex és Sophie, akik a tűz másik oldalán ültek, még csak rövid ideje találtak egymásra, és még nem nagyon tudtak elszakadni a másiktól. Most is egymás ajkán csüngtek, ahogy szinte egész este. A fiatalságuk fűtötte még őket… talán túlzottan is.
Brady és Kendra visszafogottabb volt, igaz, ők már nem voltak olyan friss páros, csak eddig mindig közbejött valami a lánynak, amikor gyűlést tartottak. Ők egymás szemébe nézve, a kezüket szorosan összekulcsolva várták, hogy Billy Black elkezdje a mesélést.
Pár pillanattal később már hallhatták is mély, telt hangját.
- A történelmünkről mindig azt hittük, csak legendák. A történetekről, hogy miként jöttünk létre. Az első történet a szellemharcosokról szól.

Nessie lehunyta szemeit, hogy még jobban maga elé képzelhesse a régen élt hősöket. Érezte, ahogy az ősi varázs vibrál körülötte, akárcsak a tűz melege. A folyamatosan fújó szél mormogássá vált a fülénél, mintha a volt harcosok szellemei suttognák a múltjukat neki. Jacob telt illata a tengerpartot juttatta eszébe, ahol régen a törzs hajói úsztak. Szinte hallotta az azóta oly sokat változó víz hullámtörésének hangját, a kutyák vonyítását, a csattogó denevérszárnyakat, az ellenség ijedt üvöltését.
Aztán Taha Akira gondolt; elképzelni sem tudta, mit érezhetett, mikor nem tudott visszatérni a saját testébe. A tehetetlen dühöt, ami átjárta. Megkönnyebbült, hogy a mostani harcosoknak már nem kell ilyen kockázatot vállalniuk: a saját testükön kívül létezni, ahová az örökkévalóságig taszíttathatnak.
Látta a hatalmas farkast is a szemei előtt, aki furcsamód a képzeletében Jacob farkas alakjára emlékeztette. Megpróbálta elképzelni az állat emberré változását, amit még soha nem láthatott. Aztán arra gondolt, hogy talán a mostani alakváltók teste is azért ilyen pompázatos, mert a harcos szellemükre próbál hasonlítani?

- A férfiak közül néhányan harcosokká váltak Taha Aki mellett, és nem öregedtek tovább. Mások, akik nem szerettek átalakulni, nem akartak a farkasemberek csapatához csatlakozni. Ők megint idősödni kezdtek, így a törzs felfedezte, hogy a farkasemberek is megöregedhetnek, mint bárki más, ha lemondanak farkas szellemükről.
Erről Leah döntése jutott rögtön eszébe. Képes lesz lemondani a benne lakozó szellemről? Lesz-e egyáltalán értelme?

Az öreg Quil átvette a szót. Vékony hangja egy pillanatra kizökkentette Nessie-t az ősi táj varázsából, de hamar visszatalált.
Az orrában érezte az édeskés vámpírillatot, de az ő érzékeire ez kellemesen hatott. Születésétől fogva biztonságot jelentett neki a vámpírok szaga, így nehezebben értette meg az indiánok viszolygását. De ugyanez volt a helyzet a farkasok sós, meleg illatával is. Benne mind a kettő csak kellemes emlékeket ébresztett az égető érzés helyett.

A széttépett, darabokban fekvő vérszívóra nem akart gondolni. Ilyenkor mindig valamelyik rokonának a látványa ugrott be, és ez nagyon nem tetszett neki, annak ellenére, hogy tudta, az a vámpír nem olyan volt, mint az ő családtagjai. A történet ezen részét sosem szerette. A szétmarcangolt farkasok és hidegek képét egyaránt fájt elgondolni. Ezek a misztikus lények neki sokkal többet jelentettek legendáknál. Ők család voltak, barátok, segítők, társak, szerelmek. Bármelyikük elvesztése mérhetetlen fájdalommal járna, amit Nessie már egyszer majdnem átélt. Soha többé nem akarta azt érezni, nemhogy annál rosszabbat.

Jake érezte, ahogy a lány teste enyhén összerázkódik előtte. Szorosabban magához ölelte, és apró csókokat nyomott a hajába. Nessie megfeszült izmai hamar ellazultak a kedveskedés hatására.

A harmadik feleség története mindkettejükben fájdalmat ébresztett. Taha Aki valószínűleg a lenyomatát találta meg a nőben, akit aztán el kellett veszítenie. Jacob tudta, hogy ha ő veszítené el a társát, azt nem élné túl. Nem is akarná. Még szorosabban ölelte a lányt, ahogy erre a szörnyű lehetőségre gondolt.
Most Nessie-n volt a sor, hogy nyugtasson. Még mindig csukott szemmel oldalra fordította a fejét addig, hogy ajkával megérinthesse a csupasz, rozsdaszín mellkast. Közben az arca alatt érezhette a heves szívdobogást. Csak találgatni tudott, hogy a hallottak, vagy az ő csókjai váltották-e ezt ki. Már egyikük sem figyelt a történet végére…

Aztán az egyre hangosodó nyüzsgés kiszakította őket a közös kábulatból. Nessie úgy nézett körbe a lassan szedelőzködő társaságon, mintha eddig nem is együtt ültek volna a tűz körül. A meghitt pillanatok teljesen elvarázsolták; ott csak ők ketten léteztek, minden más eltűnt a kis teremtett világukból.
A lány gyorsan segített a pakolásban, aztán Jacobbal visszasétált a Rabbithez. Már mindketten beszálltak, de a férfi még nem indított, helyette Nessie felé fordult.
- Szeretnék veled valamit megbeszélni, amíg még hallótávolságon kívül vagyunk.
- Rendben, mondd csak! – a lány látta, hogy megint az a komoly kifejezés ül a férfi arcán, de igyekezett nyugodt maradni. Biztos most is egy apróságról lehet szó, amit csak túlliheg magában a másik.
- Én… úgy érzem… lassítanunk kellene.
- Mivel kapcsolatban? – értetlenkedett Renesmee.
- Hát, ami a parton történt… mielőtt Seth megzavart minket. Ez talán… egy kicsit gyors… amit csinálunk…
- Oh, értem – igaza volt a túllihegéssel kapcsolatban. – Én nem érzem gyorsnak.

Jacob nagyot sóhajtott, miközben megforgatta szemeit.
- Persze, hogy nem, hisz meg vagy zavarodva a tini hormonjaid miatt.
- Jake, hogy mondhatsz ilyet?! – kiáltott rá a lány sértődötten. – Majdnem felnőtt vagyok már, és ezt a vágyat irántad nem a begőzölt hormonok okozzák. Akarod látni?
A férfi bólintott, mire Nessie, átlendülve a köztük lévő távolságot, az ölébe huppant, és már simította is az arcára a tenyerét.

Képek helyett most az érzéseit mutatta meg: a csendes örömöt, amit folyamatosan érzett mellette, aztán a kis pillangók verdesését a teste számos területén, végül azt a heves, vibráló, vágyakozó forróságot, ami még neki is nagyon új volt.
A pillanat észrevétlenül szakadt meg, ahogy elhúzta a kezét. Jacob még egy ideig szótlanul, ledöbbenve ült alatta. Azt hitte – remélte –, hogy a lányban nincsenek még ilyen heves vágyak, és az ő fékezhetetlensége inkább megijeszti, nem pedig tovább tüzeli őt.
- És szerinted apád mit szólna ezekhez a dolgokhoz?
- A legkevésbé sem érdekel – nézett rá a lány dacosan. – Különben is, nagyon jól el tudom rejteni előle a gondolataimat.
- Nessie, nem ez a lényeg! Rövid ideje vagyunk még csak „így” együtt. Miért rohanjunk?

Ezek persze mind csak féligazságok voltak, amiket a férfi igyekezett felhasználni. A valódi okát, amiért szerette volna visszafogni a lány őrülten száguldó vágyait, még nem akarta megosztani vele. Egy ilyen nagy horderejű dologgal, amit már régen elhatározott magában, csak elijesztette volna őt. Pedig a tervét tűzön-vízen keresztül fogja vinni.
- Rendben, igazad van – mondta Nessie, kicsusszanva a meleg ölelésből. – De neked kell majd vigyázni rá, hogy ne haladjunk rohamléptekkel, mert én képtelen vagyok ennek gátat szabni, jó?
Jacob most már ismét mosolyogva fordult felé.
- Azt hiszem, képes leszek rá. A szünet után úgyis kevesebbet tudunk majd találkozni. Mikor is kezdődik újra a tanítás?
- Oh, már a jövő héten – válaszolta fintorogva. – Nagyon nincs kedvem hozzá. Sokkal szívesebben lennék folyton veled.
- Én is, de sajnos vannak kötelezettségeink is. Ezt a hetet azért igyekszünk majd kihasználni, jó? – a férfi mosolya sokatmondóvá vált egy pillanatra, aztán már fordult is a kormány felé, és indította a kocsit, hogy hazafuvarozza a lányt.







_@/"

16 megjegyzés:

  1. Szió!

    Holnap elolvasom az új fejezetet, és írok neked hsz-t. :) Most csak annyit szerettem volna, hogy a blogomon hagytam neked egy kis meglepit. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nemrég találtam rá a blogodra, de nagyon tetszik.
    Nálam is van meglepi számodra:
    http://gyonyoreskarhozat.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon nehéz könnyes szemmel olvasni. Olyan gyönyörű ez az általad leírt szerelem, hogy nem tudok érzéketlenné válni. Spirittel együtt, mintha a lelkemnek írnátok. Nagyon eltaláljátok, hogy hogyan lássatok belém, de gondolom nem csak én vagyok az egyetlen. :)
    Várom a szerelmesek folytatását, Nessie-t és Jacobot soha nem lehet megunni.
    Sok sikert és ihletet!
    puszi

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Köszönöm szépen a kedves szavakat, nagyon jól estek :) Mondjuk a vélemény amúgy is mindig jól jön ihlet-manónak :)
    Én is nagyon szeretem Spirit írásait is, már várom a könyvét is. :)

    A folytatás most már nagyon hamarosan jön, kéziratban már kész van végre, csak be kell gépelnem. Az elvileg meglesz holnap, ha hamar végzek az énektanárnőnél (szóval tőle függ már csak a dolog) :) Úgyhogy holnap-holnapután fele fent is lesz.

    Remélem, hogy a történet további része is tetszeni fog, és nem okozok csalódást :)

    Pusz: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Én is nem rég találtam rá az oldaladra, és nagyon tetszik.
    Viszont az nem, hogy Jake leakarja adni az alfaságot és elakarnak innen menni egyetemre. Tök fölösleges sztem. És ráadásul távol a szeretett farkasaimtól. :/
    Am. ezenkívül jóó. :D
    Na puszii. *.*

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Először is köszönöm a kritikát, Isten tartsa meg jó szokásod, hogy írsz nekem :D

    Hát, sajna Nessie egyetemre szeretne menni, így Jake kénytelen vele menni. De attól még alfa marad, csak épp egy egyszemélyes falkában... vagyis nem, mert Leah is nála marad, csak ő tényleg megpróbál végezni farkas énjével.
    Amúgy ne aggódj, a történet azon része elenyésző lesz a többihez képest, amiben sok-sok farkas lesz, meg sok bevésett lány, stb. :))

    A következő fejezet már tényleg csak egy kis idő kérdése, most épp már átnézés alatt van, és amin válasz jön, teszem fel... persze remélem, hogy netem is lesz végre normálisan, mert anélkül nehéz feltenni.
    Az azutáni is íródik már rohamléptekkel, és azt átnézni sem kell majd egy külső személynek, szóval hamarabb fent lesz.

    addig kitartást nektek és jó olvasgatást, puszi: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Én speciel nem írok fanfiction-öket (még), de annál inkább szeretem őket olvasni! Ma találtam meg a blogod, és végig is olvastam, nagyon várom a következő részeket!! Tetszik, ahogy írsz, hogy nem kapkodod el, és jól fűzöd az eseményeket össze! Bevallom nekem azért lettél nagy kedvenc, mert Jacob és Renesmee történetét írod, és végre nem Edward és Bella van porondon. Félreértés ne essék, őket is szeretem, de mindig is Jacobot favorizáltam a Twilight-ban is... :)
    További sok sikert és várom a folytatást!!

    VálaszTörlés
  8. Szia Alexa!

    Köszönöm, hogy írtál nekem. Örülök, hogy tetszik a történet, és hogy a párosítás is elnyerte szimpátiád :) Nekem is rögtön ők lettek a favoritok, mihelyst az eredeti könyvben összevésődtek :) Főleg, hogy Nessie is vörös (mint én). A folytatás most egy pár fejezet erejéig gyorsan fog jönni, aztán lehet, hogy újra belassulok kicsit, mert szakdogát kell írnom sajnos már nagyon (eléggé le vagyok maradva vele) és a nyelvvizsga is a nyakamon van.
    Remélem, hogy a jövőben is tudom hozni a formám, és elégedett leszel a folytatással is :)

    Üdv: Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  9. Bírom a farkasokat! Jó hallani róluk, főleg, h vannak új tagok is! :)

    VálaszTörlés
  10. "A férfi bólintott, mire Nessie átlendülve a köztük lévő távolságot az ölébe huppant és már az arcára is simította a tenyerét.
    Képek helyett most az érzéseit mutatta meg: a csendes örömöt, amit folyamatosan érzett mellette, aztán a kis pillangók verdesését a teste számos területén, végül azt a heves, vibráló, vágyakozó forróságot, ami még neki is nagyon új volt.
    A pillanat észrevétlenül szakadt meg, ahogy elhúzta a kezét. Jacob még egy ideig szótlanul, ledöbbenve ült alatta. Azt hitte – remélte –, hogy a lányban nincsenek még ilyen heves vágyak, és az ő fékezhetetlensége inkább megijeszti, nem pedig tovább tüzeli őt."
    Annyira szép! :D
    Ja, 5. komi! xD
    Én mindig is imádtam mindkét fickót: Edwardot és Jake-et. Talán ez a szerelem azért tetszik nekem jobban, mármint Bella és Edward szerelménél, mert itt nincsenek kétségek. Ahogy mondtad egyszer: az ő szerelmük annyira egyértelmű, annyira visszavonhatatlan, hogy nincsenek bonyodalmak. Pont ezért annyira jó olvasni róla egy olyan ficet, ami leírhatatlanul gyönyörűen van megfogalmazva! :)

    Csók!

    Abyd

    Ui.: Ettől függetlenül persze Bellát és Edwardot is imádom! xD

    VálaszTörlés
  11. Szia Aby-m!

    Igen, én valahogy úgy gondoltam, hogy köztük mindig mindennek ok-nak kell lennie, hiszen ez a szerelem nagyon eleve elrendelt... Még mindig megvan az a véleményem, hogy Jake bevéste volna Bellát, ha nincs akkor már Edward. De így az univerzum nem akart még jobban bekavarni. Aztán adott helyette neki egy Nessie-t, akivel talán még jobban is jár... :)))

    Pusz _@/"

    VálaszTörlés
  12. Szia Drága!

    Homályosodik a szemem, a sok gyönyörűségtől, annyira szépen írod a szerelmük alakulását.
    Nagyon tetszik, hogy Jacobnak kell visszafognia Nessit. XDDD
    Engem nem tudna...

    puszi Terra

    VálaszTörlés
  13. Hát ez valami szuper volt! Még a végén teljesen átmegyek farkasos lányba. hihi
    De Edward előtt psszt! xD
    Imádtam! Bírom Nessiet, és persze Jake-et is. A többi édes, szerelmes farkas már csak hab a tortán.
    Köszi, nagyon élveztem! :)
    Atyus

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Nagyon király! Imádom! Követőd vagyok! :D
    Puszi

    VálaszTörlés
  15. Szia
    Nagyon jó lett
    Olyan furi,hogy Seth már felnőtt :)
    Annyira szeretem a farkasokban,hogy olyanok ,mint egy nagy család
    Puszi

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok!

    Atyus, én már régóta farkasos lány vagyok. Mennyivel jobb egy forró test, mint egy békacomb... :D Amúgy most már nincs menekvés, te farkasos csaj vagy! :D

    Igen, rohan az idő, de még hogy... :))

    Köszönöm, hogy írtatok. P: Stiga _@/"

    VálaszTörlés